آدرس دفتر مرکزی:

تهران، تهرانپارس، فلکه سوم، خیابان 186 غربی، پلاک 1، واحد 11

تلفن:

02177715513-02177716949 02177711871-02177740574

همه چیز در باره فیلترهای خودرو

همه چیز در باره فیلترهای خودرو

بعضی فیلترهای خودرو هوای ورودی به کابین و موتور را تمیز می‌کنند. برخی فیلترهای دیگر وظیفه تمیز کردن مایعات ورودی به موتور خودرو را دارند. شما می‌توانید فیلتر هوا را تمیز کنید، ولی همیشه باید فیلتر روغن را تعویض نمایید.

در حالی که همیشه توصیه می‌شود فیلترهای خودروی خود را با یک برنامه مشخص تعویض کنید، با تمیز کردن برخی از این فیلترها می‌توانید به افزایش طول عمر آن‌ها کمک نمایید. ولی در نهایت، تمام فیلترها باید تعویض شوند. زیرا تمیز کردن فیلترها همیشه کارایی و راندمان آن‌ها را کاهش می‌دهد. برای تعویض فیلتر، همیشه بهتر است به یک مکانیک ماهر مراجعه نمایید.

انواع فیلترها

خودروی شما در سیستم فنی خود فیلترهایی با انواع مختلف دارد که هر کدام وظیفه تمیز کردن موارد مشخصی را بر عهده دارند. فیلتر ورودی هوا، هوای وارده به داخل موتور که برای پروسه احتراق استفاده می‌شود را از گرد و غبار پاک می‌کند. فیلتر هوا را معمولاً با باز کردن کاپوت، می‌توان داخل یک جعبه در کنار یا روی یکی از بخش‌های موتور بیابید. در مدل‌های قدیمی‌تر، این فیلتر معمولاً روی یک جعبه که بالای کاربراتور نصب می‌شود وجود دارد. فیلتر کابین، وظیفه پاک کردن هوایی که وارد کابین می‌شود از گرد و غبار و کثیفی‌ها بر عهده دارد. یک فیلتر ورودی هوا از مواد اولیه مختلفی از جمله کاغذ، پشم و فوم ساخته می‌شود.

بیشتر خودروهای مدرن این مورد را ندارند، مگر این که توسط خودروساز به عنوان یک آپشن به آن اضافه گردد. فیلتر هوای کابین معمولاً در اطراف یا پشت جعبه داشبورد یا در محفظه موتور و جایی نزدیکی‌های محفظه سیستم تهویه یافت می‌شود.

از برخی انواع دیگر فیلترها در یک خودرو می‌توان به فیلتر روغن و فیلتر سوخت اشاره کرد. فیلتر روغن وظیفه جداسازی آشغال و ذرات اضافی از روغن موتور را دارد. فیلتر روغن معمولاً در کناره‌های موتور یا در قسمت پایینی آن نصب می‌شود. وظیفه فیلتر سوخت، تمیز کردن سوختی است که برای پروسه احتراق استفاده خواهد شد. در اثر انباشته شدن سوخت داخل تانکرها، ممکن است ناخالصی‌هایی درون سوخت موجود در پمپ بنزین‌ها وجود داشته باشد. همچنین، داخل باک خودروها را معمولاً با گذر زمان، آشغال و ذرات اضافی پر می‌کنند.

برای پیدا کردن فیلتر سوخت، باید مسیر سوخت از باک به موتور را دنبال کنید. در حالی که فیلتر سوخت روی برخی خودروها در مسیر انتقال سوخت قرار دارد، در بعضی مدل‌های دیگر این فیلتر داخل خود باک نصب می‌شود. در هر حال، اگر فکر می‌کنید هر کدام از فیلترهای خودروی شما نیاز به تعویض دارند، حتماً برای این کار نزد یک مکانیک ماهر مراجعه نمایید.

تعویض یا تمیز کردن

اولین کاری که معمولاً همه در مواجهه با یک فیلتر خودروی کثیف انجام می‌دهند، تعویض آن نزد یک مکانیک است. گاهی اوقات، گرچه، می‌توانید از مکانیک بخواهید برای افزایش طول عمر فیلتر و همچنین صرفه جویی شما در هزینه‌ها، آن را تمیز کنید. ولی سوالی که مطرح می‌شود این که، کدام فیلترها را می‌توان تمیز کرد؟ فیلتر ورودی هوا و همچنین فیلتر کابین را معمولاً می‌توانید با کمک باد، جاروبرقی یا یک تکه پارچه، به راحتی تمیز کرده و طول عمر آن را افزایش دهید. از سوی دیگر، فیلتر سوخت و روغن را نمی‌توان تمیز کرد و باید در دوره‌های زمانی مشخصی، آن‌ها را تعویض کنید. می‌توان با اطمینان گفت که هیچ راهی برای تمیز کردن یک فیلتر سوخت یا روغن کثیف وجود ندارد. از این رو، تعویض آن با یک نمونه نو بهترین کاری است که می‌توانید انجام بدهید.

فیلتر ورودی هوا را معمولاً باید مطابق برنامه‌ای که خودروی خود را سرویس می‌کنید تعویض نمایید. این برنامه یا می‌تواند زمانی باشد که فیلتر بسیار کثیف به نظر می‌رسد. برخی دیگر، با برنامه‌های متفاوت مثلاً با هر بار تعویض روغن، هر سال یک بار یا با توجه به میزان کیلومتر رانندگی آن را تعویض می‌کنند. برای این که بتوانید برنامه ریزی خوبی در این زمینه انجام بدهید، حتماً با مکانیک خود در این مورد مشورت کنید.

فیلتر کابین، از سویی دیگر، طول عمر بیشتری معمولاً دارد و با تمیز کردن آن، این زمان را می‌توانید به میزان قابل توجهی افزایش بدهید. تا زمانی که این فیلتر بتواند ذرات معلق را به خوبی جذب کند، می‌توانید از آن استفاده کنید. حتی بدون تمیز کردن، یک فیلتر کابین معمولاً حداقل یک سال بدون نیاز به تعویض به خوبی از پس وظایف خود بر می‌آید.

قانون کلی در مورد فیلتر روغن این است که باید با هر بار تعویض روغن موتور، آن را هم عوض کنید. با این کار اطمینان حاصل می‌کنید که فیلتر روغن، بدون مشکل کار خود را انجام می‌دهد. فیلتر سوخت فقط زمانی که از کار می افتد نیاز به تعویض دارد.

نشانه‌های فرارسیدن زمان تعویض فیلترها

به عنوان یک قانون کلی، تا زمانی که سرویس‌های دوره‌ای خودروی خود را به صورت مرتب و منظم انجام می‌دهد، هیچ مشکلی قطعاً با فیلترهای کثیف نخواهید داشت. در صورتی که خیلی آدم با برنامه و منظمی نیستید، نشانه‌هایی وجود دارند که به شما می گویند زمان تعویض فیلترهای خودرو فرا رسیده است

فیلتر ورودی هوا

یک خودرو با فیلتر ورودی هوای کثیف معمولاً افزایش قابل توجهی در میزان مصرف سوخت از خود نشان می‌دهد.

شمع‌های کثیف هم یکی دیگر از نشانه‌های فرا رسیدن زمان تعویض فیلتر هوا می‌باشند. این مشکل نهایتاً خود را به شکل بد کار کردن موتور در دور درجا و مشکلاتی به هنگام روشن کردن خودرو نشان می‌دهد.

یکی دیگر از نشانه‌های یک فیلتر ورودی هوای کثیف، روشن شدن چراغ چک موتور است. معمولاً این روشن شدن چراغ به معنی وجود مشکل در ترکیب هوا و سخت است که نهایتاً سبب ایجاد مشکلاتی داخل موتور می‌گردد.

کاهش شتاب خودرو در اثر فیلتر هوای کثیف یکی دیگر از علائم معمول آن است.

فیلتر هوای کابین

کاهش میزان هوای سیستم تهویه مطبوع یکی از نشانه‌های اصلی این است که فیلتر هوای کابین خودروی شما باید تعویض شود.

در این حالت، فن باید سخت‌تر کار کند و این موضوع به شکل افزایش سروصدای فن خود را نشان می‌دهد.

پخش بوهایی نامطبوع از دریچه‌های کولر می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های فرا رسیدن زمان تعویض فیلتر کابین باشد.

فیلتر روغن

این که چه زمانی باید فیلتر روغن را عوض کنید، به وضعیت روغن موتور خودروی شما وابسته است. روغن سیاه معمولاً بدین معنی است که با تعویض آن، حتماً باید فیلتر روغن را هم عوض کنید.

شنیدن صداهایی اضافی از داخل موتور همچنین به معنی این می‌تواند باشد که برخی از قطعات داخلی موتور، به خوبی روان کاری نمی‌شوند. علاوه بر نیاز به تعویض روغن، این موضوع می‌تواند نشان دهنده فیلتر روغن کثیف هم باشد.

اگر چراغ چک موتور یا روغن موتور روشن شد، احتمال این که نیاز به تعویض روغن و فیلتر آن داشته باشید بسیار بالاست.

فیلتر سوخت

بد کار کردن موتور در حالت درجا، می‌تواند یکی از نشانه‌های فیلتر سوخت کثیف باشد.

همچنین، موتوری که استارت می‌خورد، ولی روشن نمی‌ماند هم به احتمال زیاد فیلتر سوختش نیاز به تعویض دارد.

وجود مشکل در روشن کردن خودرو به طور کلی به معنی خراب بودن فیلتر سوخت است.

خودروهایی که موتورشان در حین حرکت خاموش می‌شود، یا در حین گاز دادن ریپ می‌زنند هم ممکن است فیلتر سوختی کثیف داشته باشند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


آخرین مقالات


دسته بندی مقالات


آخرین پروژه ها